Az itt látható árak kizárólag a webáruházban leadott rendelésekre vonatkoznak!

 

Kérdés esetén forduljon hozzánk bizalommal!


Állatpatika, személyes átvétel +36203388305, H-P 10-18h, Szombat 8-13h

Kiszállítás +36303161580, H-P 9-17h között

 

Arthrocol Vitality – Esszenciális Aminosav-keverék 500ml
Arthrocol Vitality – Esszenciális Aminosav-keverék 500ml
7 499 Ft

Arthrocol Vitality – Esszenciális Aminosav-keverék 500ml

Köztudott, hogy rengeteg kutyát érint vesebetegség és felszívódási zavar, aminek következtében a kutyus szervezete fontos tápanyagoktól esik el. Ez bizony még súlyosabbá teheti az amúgy is fennálló rossz egészségi állapotot.
Az Arthrocol Vitality elősegíti a szervezetnek szükséges fehérjék előállítását, a regenerálódást és sebgyógyulást, és erősíti az immunrendszert úgy, hogy közben nem terheli a veséket.

7 499 Ft
Egységár: 14 998 Ft/liter
Részletek

Mikor ajánlott a Vitality Aminosav-keverék fogyasztása?

  1. Idős, nagyon lefogyott kutyáknál tápanyagok pótlása érdekében
  2. Műtét utáni lábadozás során a gyorsabb regeneráció elősegítéséért
  3. Vesebetegség fennállásánál, a fehérjeszegény diéta kiegészítéseként
  4. Kialakult felszívódási zavar esetén az egészség megőrzéséért
  5. Sport-kutyáknál az izomzat megtartásáért és építéséért

Mik azok az aminosavak és miért fontosak?

Mert az élethez alapvető fontosságú szerves vegyületek. Számos biológiai folyamat alkotóelemei: legfontosabb a fehérjék előállításában betöltött szerepük. A tápanyagok szállítása és tárolása ugyanúgy nekik (is) köszönhető, mint a szervek, mirigyek, artériák és izmok kialakulása. Részt vesznek az energiatermelésben, a hormonok előállításában, az idegsejtek közötti kommunikációban, a vér pH szintjének szabályozásában. Fontosak a sebek gyógyításában és a szövetek javításában, különösen az izmokban, a bőrben, a csontokban és a hajban. A legkönnyebben állati fehérjében találjuk őket, illetve kisebb mennyiségben növényi fehérjében is előfordulnak. Rendkívül fontos tehát, hogy tisztában legyünk kutyánk napi fehérje-beviteli szintjével. Az Arthrocol Vitality ettől hatásos a mindennapi életben.

Melyek az esszenciális aminosavak?

Azok az aminosavak, melyek nélkülözhetetlenek, és az emberi és állati szervezet a többitől eltérően nem képes azokat saját maga előállítani. Elengedhetetlenek egy szervezet normális és egészséges működéséhez.
A hiányuk gyengítheti az immunrendszert, illetve hiányállapotokhoz vezet. Pótlásuk viszont elősegíti egy műtét után a gyorsabb felépülést, regenerálódást és gyorsítja a sebgyógyulást.

L-Glutamin a szervezetben:

Az L-Glutamin szintén egy aminosav, ám ezt a szervezet elő tudja saját maga is állítani. Ettől függetlenül a plusz napi bevitel számos előnnyel jár. Létfontosságú szerepet játszik az immunrendszer erősítésében, segítve a szervezetet a fertőzések és betegségek hatékony leküzdésében. Támogatja a bél egészségét, megőrizve a bél belső bevonatának integritását és csökkentve az emésztési problémákat. Segíti az izmok regenerálódását és építését, ami ideális akár betegségből lábadozó, akár rendszeres mozgást végző sport-kutyák számára is.

L-Arginin a szervezetben:

Az L-Arginin egy sokoldalú aminosav jelentős előnyökkel. Javítja a véráramlást és a szív- és érrendszer egészségi állapotát. Szintén hozzájárul az immunrendszer egészséges működéséhez és a hormonok szabályozásához, illetve segít az izomnövekedésben.

B6-vitamin:

A B6-vitamin támogatja az idegrendszer működését és segíti az élelmiszerek lebontását, energiává alakítását. Az agy egészségét és a vörösvérsejt-termelést is támogatja, és hozzájárul az érzelmi állapot és az alvási mintázatok szabályozásához.

B12-vitamin:

A B12-vitamin, nélkülözhetetlen az idegrendszer működéséhez, az DNS-szintézishez és a vörösvérsejtek termeléséhez. Fokozza az energiaszintet, támogatja a kognitív funkciókat, és hozzájárul az egészséges idegrendszer fenntartásához.

Összetétel 12,5 ml készítményben:

EAA aminosav keverék: 450 mg
L-glutamin: 150 mg
L-arginin: 100 mg
B6 vitamin: 500 µg
B12 vitamin: 10 µg

Optimális napi adagolás:

5 kg alatt: 2,5 ml
5-12 kg között: 5 ml
12-25 kg között: 12,5 ml
25-50 kg között: 15 ml
50 kg felett: 20 ml

Adatok
Tömeg
500 g/db