Az itt látható árak kizárólag a webáruházban leadott rendelésekre vonatkoznak!

 

Kérdés esetén forduljon hozzánk bizalommal!


Állatpatika, személyes átvétel +36203388305, H-P 10-18h, Szombat 8-13h

Kiszállítás +36303161580, H-P 9-17h között

 

Cobalin B-vitamin kapszula 60x
Cobalin B-vitamin kapszula 60x
8 459 Ft

Cobalin B-vitamin kapszula 60x

A COBALIN® egy B12- és B9-vitamin-kiegészítő, amely segít fenntartani a kobalamin- és folsavszintet kutyákban és macskákban.

8 459 Ft
Egységár: 141 Ft/db
Részletek

Mikor használjunk COBALIN®-t?

A COBALIN® olyan esetben használható, amikor a kutya és macska pácienseknek kobalamin és/vagy folsav kiegészítésre van szükségük.

Kobalamin

A kobalamin vagy másnéven B12-vitamin számos létfontosságú funkciót tölt be a szervezetben. Részt vesz a sejtek energiatermelésében, a DNS-szintézisben, az idegrendszer működésében, az aminosav- és lipidanyagcserében, valamint a vörösvértestek termelésében.

Felszívódása az ileumban az intrinsic faktorral (IF) képzett komplex formájában történik, azonban jelenleg úgy vélik, hogy a kobalamin passzív diffúziója is előfordulhat a kutyák és macskák gyomor-bél traktusában.

Hipokobalaminémia kutyákban és macskákban

A hipokobalaminémiát számos különböző betegség okozhatja, mivel mindazok a rendellenességek, amelyek lecsökkentik a kobalaminszintet, megzavarják az intrinsic faktor termelését vagy a kobalamin-IF- komplex felszívódását, alacsony kobalaminszintet eredményeznek. Ezen betegségek közé tartozik az exokrin hasnyálmirigy- elégtelenség (EPI), a dysbiosis, a krónikus enteropathiák, a béldaganatok és a kobalamin felszívódásának öröklött rendellenessége

A kutyák és macskák hipokobalaminémiájának tünetei általánosak és nem specifikusak, mint például:

• Étvágytalanság • Letargia
• Fogyás
• Hasmenés

• Csökkent immunitás

• Anémia

• Hipoglikémia

• Idegrendszeri tünetek pl. görcsök

Ezért javasolt a kobalaminszint monitorozása EPI-ben és krónikus gyomor-bélrendszeri betegségben szenvedő betegeknél, mivel az alacsony B12-szintű betegek gyakran nem reagálnak a mögöttes GI- betegségük kezelésére, ha az alacsony kobalaminszintet nem korrigálják

Az orális kiegészítés hosszú távon hatékonyabb lehet, és szignifikánsan magasabb kobalaminszintet eredményezett 90 nap alatt, mint a parenterális adagolás.

A COBALIN biztosítja

Tanulmányok szerint a kobalamin hatékony adagját

• 0,25mg – macskáknak és 10kg alatti kutyáknak

• 0,5mg – 10-20kg közötti kutyáknak

• 1,0mg – 20kg feletti kutyáknak

Folsav

A folsav, más néven B9-vitamin, szerepet játszik a DNS- szintézisben, ezért nélkülözhetetlen a sejtosztódáshoz, növekedéshez és sejtműködéshez. A folsav a kobalamin mellett a vörösvértestek képződésében is részt vesz. Folsavhiány a proximális vékonybél-rendellenességekkel küzdő állatoknál alakulhat ki, diffúz bélbetegség esetén pedig mindkettővel, folsav- és kobalaminhiánnyal is számolhatunk.

Adagolás

A COBALIN® könnyen beadható kapszula formájában kapható, melyet be lehet adni egészben vagy a kapszula tartalma az eleségre szórható. A COBALIN® szükség szerint hosszú távon is adható.

Adatok
Tömeg
100 g/db