Az itt látható árak kizárólag a webáruházban leadott rendelésekre vonatkoznak!

 

Kérdés esetén forduljon hozzánk bizalommal!


Állatpatika, személyes átvétel +36203388305, H-P 10-18h, Szombat 8-13h

Kiszállítás +36303161580, H-P 9-17h között

 

Fipromax Spray 100ml
Fipromax Spray 100ml
6 575 Ft

Fipromax Spray 100ml

Fipromax külsőleges oldatos, bolhák és kullancsok elleni spray kutyák és macskák részére.

Kutyák és macskák bolhák (Ctenocephalides spp.) és kullancsok (Dennacentor spp., Ixodes spp.) okozta fertőzöttségének gyógykezelésére és megelőzésére, valamint a bolhacsípés okozta allergiás bőrgyulladás (FAD) kezelési stratégiájának részeként. A készítmény kutyákon és macskákon kullancs ellen 35 napig, kutyákon bolhák ellen 91 napig, macskákon bolhák ellen 60 napig véd, függően a környezet fertözöttségétől.
6 575 Ft
Egységár: 65 750 Ft/l
Részletek
FIPROMAX 0,25 g/100 ml külsőleges oldatos spray kutyák és macskák részére A.U.V.

Hatóanyagok és egyéb összetevők megnevezése/100ml:

- Hatóanyag: fipronil 0,25 g

- Segédanyagok: Butil-hidroxitoluol (E321), Butil-hidroxianizol (E320


Nem alkalmazható 2 naposnál fiatalabb kutya- és macskakölykökön.
Nem alkalmazható beteg (szisztémás betegségben szenvedő, lázas) ill. lábadozó állatoknál.
Nem alkalmazható nyulakon, mert súlyos mellékhatásokat és elhullást is okozhat.
Nem alkalmazható a hatóanyaggal vagy bármely segédanyaggal szembeni túlérzékenység esetén.

Mellékhatások:

Ha a készítményt az állat lenyalja, rövid ideig nyálzást figyelhetünk meg, ami leginkább a vivőanyag természetéből adódik. Nagyon ritkán nyálzás, átmeneti idegrendszeri tünetek (hiperesztézia, depresszió) a szem irritációjából adódó tünetek, viszketés, szőrhullás, hányás és légzöszervi tünetek fordulhatnak elő. A termék túladagolása kerülendő.
Ha bámrilyen mellékhatást észlel, még ha az nem is szerepel ebben a használati utasításban, vagy úgy gondolja, hogy a készítmény nem hatott, értesítse erről a kezelő állatorvost!

Alkalmazása:

Alkalmazás módja: külsőleg.
Az ajánlott dózis 3 - 6 ml FIPROMAX/ttkg (7,5 - 15 mg fipronil/ttkg), ami 10-20 pumpálást jelent a 100 ml-es, illetve 1-2 pumpálást a 250 ml-es és az 500 ml-es flakonból testtömeg kilogrammonként.
A készítmény kutyákon és macskákon kullancs ellen 35 napig, kutyákon bolhák ellen 91 napig, macskákon bolhák ellen 60 napig véd, függően a környezet fertözöttségétől.
A fej és környékének kezelésekor permetezzük a készítményt a gumi kesztyűs kezünkbe és dörzsöljük be finoman a szőrbe. Hagyjuk megszáradni az állatot letörlés nélkül.
A termék bevonatképző anyagot is tartalmaz, ami a bundán filmréteget képez és a szőrt fényessé teszi. Vizsgálatok hiányában a két kezelés közötti javasolt minimális idő 4 hét.
El kell kerülni, hogy a készítmény az állat szemébe vagy szájába jusson.
Fontos a pontos adagolás betartása.

Különleges figyelmeztetések:

- Különleges figyelmeztetések minden célállat fajra vonatkozóan:
Az ajánlott adagot nem szabad túllépni. El kell kerülni, hogy a készítmény az állat szemébe jusson. Véletlen szembe kerülés esetén a szemet azonnal és alaposan tiszta vízzel ki kell öblíteni. Közvetlenül sérült bőrfelületre nem permetezhető.
A kezelt állatokat hagyni kell jól szellőző helyiségben megszáradni.
Az állatokat zárt helyiségbe vagy hordozóba zárni, amíg azok szőrzete teljesen meg nem száradt, nem szabad.
Megfelelő tolerancia- és hatékonyság vizsgálatok hiányában a készítmény macskákon és kutyákon kívül más állatfajok kezelésére nem javasolt. Az optimális hatékonyság érdekében az állatok fürdetése vagy samponozása a kezelést megelőző, illetve a kezelést követő két napos időszakban nem ajánlott.
A bolhafertőzöttség elleni hatékony védelem érdekében több állatot tartó háztartásokban a háztartásban élő minden kutyát és macskát egy időben kell kezelni. A kutya és macska bolhák gyakran telepednek meg az állat kosarában, alvóhelyén, rendszeres pihenőhelyén, például a szőnyegben vagy kárpitozott bútorokban. Súlyos bolhafertőzöttség esetén a bolhairtás megkezdésekor megfelelő inszekticid szerrel való kezelés, illetve rendszeres porszívózás szükséges.
A készítmény nem alkalmas a környezet közvetlen kezelésére.

- A kezelt állatokra vonatkozó különleges óvintézkedések:
Gondoskodni kell róla, hogy az állatok egymást vagy magukat ne tudják nyalogatni a kezelés után. Egy-egy kullancs megtelepedhet az állaton, ezért a fertőző betegségek átvitelét nem lehet teljesen kizárni.

- Az állatok kezelését végző személyre vonatkozó különleges óvintézkedések:
A készítmény alkalmazása során gumikesztyű viselése javasolt.
A készítmény nyálkahártya és szem imitációt okozhat, ezért el kell kerülni, hogy szembe vájt alkalmazó, ill. az állat ektoparazitikumokkal vagy alkohollal szembeni ismert túl érzékenység kell az érintkezést a FIPROMAX 0,25 g/100 ml külsöleges oldatos spray készítménnyel.
El kell kerülni, hogy a készítmény a bőrre jusson. Ha ez mégis megtörténik, szappannal és vízzel alaposán kezet kell mosni.
Ha véletlenül szembe kerül a termék, akkor tiszta vízzel alaposan ki kell mosni.
A készítmény használata után kezet kell mosni.
Amíg az alkalmazás helye szárazzá nem válik, addig a kezelt állatokat nem szabad simogatni és a gyerekeket nem szabad engedni játszani velük. Ezért javasolt az állatokat kora este kezelni, és a kezelt állatok nem aludhatnak együtt a gazdával, különösen nem gyerekekkel.
A kezelés alatt nem szabad dohányozni, enni és inni.

- Egyéb óvintézkedések:
A fípronil ártalmas lehet a vízi szervezetekre.
A kezelt kutyát a kezelés után két napig nem szabad természetes vizekben úsztatni.

- Vemhesség, laktáció:
A vemhesség és laktáció ideje alatt alkalmazható.

- Gyógyszerkölcsönhatások és egyéb interakciók:
Nem állnak adatok rendelkezésre.

- Túladagolás (tünetek, sürgősségi intézkedések, antidotumok):
Kutyákon és macskákon az ajánlott dózis ötszörösével végzett kezelés során sem állapítottak meg nemkívánatos hatást. A nemkívánatos hatások megjelenésének kockázata mindazonáltal növekedhet túladagoláskor, ezért az állatokat mindig a testtömegének megfelelően és az előírt adagolás pontos betartásával kell kezelni.

- Inkompatibilitások:
Kompatibilitási vizsgálatok hiányában ezt az állatgyógyászati készítményt tilos keverni más állatgyógyászati készítménnyel.

Adatok
Tömeg
100 g/db