A Shiitake ideális élelmiszer és jótékonyan hat az egészségre. Rostanyagban gazdag, alacsony kalóriatartalmú, és több, a szervezet számára nélkülözhetetlen aminosav, sokféle enzim található benne.
Magas a B vitamin tartalma és ergoszterolban gazdag, amiből a szervezet D vitamint állít elő. Képes segíteni összehangolni a szervezet működését harmóniát teremtve a mindennapokban.
A Shiiatke összetevői:
béta-glükán, lentinan, LEM, Ertadenin, ergoszterol, A-vitamin, B-vitamin, C-vitamin, D-vitamin, kalcium, kálium, nátrium, vas, foszfor, cink, réz, foszfor, élelmi rostok.
• A poliszaharid tartalmának köszönhetőe a Shiitake gomba tumor ellenes
hatása.
• A lentinan gátolja a baktériumok és a vírusok szaporodását, és egyike a
leghatásosabb rákellenes vegyületeknek,
• Az eritadenin koleszterin szint csökkentő hatással bír. Ennek köszönhető, hogy
a Shiitake gombával kiegészített étrend csökkenti a vér koleszterinszintjét,
valamint a triglicerid- és foszfolipidszintet,
• a béta-glükán támogatja a bélflóra egyensúlyának fenntartását, illetve,
szükség esetén, visszaállítását. Egyrészt fontos tápláléka a jótékony
baktériumoknak – elsősorban bifidobaktériumok, laktobacillusok –, másrészt
akadályozza a káros (patogén) mikroorganizmusok szaporodását.
Van egy további tulajdonsága is, ami hozzájárul a bélflóra egyensúlyának megőrzéséhez, mégpedig az, hogy megtisztítja a vastagbelet a káros lerakódásoktól.
A shiitake gomba állatgyógyászati alkalmazása:
• Vírusos megbetegedések megelőzése.
• Rákos megbetegedések megelőzése és kezelése.
• Inkontinencia kezelése.
• Veseelégtelenség.
• Szívbetegség.
• Rezisztens bakteriális fertőzések kezelés.
• Tápláló, helyreállító, tonizáló hatású.
Lehetséges mellékhatások:
– allergiás reakció: hányás, hasmenés (ritkán fordul elő);
– emésztési gázok felszaporodása.
Amennyiben kedvencednek problémát okoz a ganoderma gomba por megemésztése magas rosttartalma miatt(puffadás, fokozott gázképződés jelentkezik), érdemes a gomba port előzetesen megfőzni (gomba teát készíteni), vagy kevés olajon vagy más zsiradékon megpárolni.
Összetétel:
100% shiitake gomba por
Adagolási útmutató:
0 -5 kg 0,07 g/nap 1/4 mokkáskanál
5-10 kg 0,15 g/nap 1/2 mokkáskanál
10-20 kg 0,22 g/nap 3/4 mokkáskanál
20-30 kg 0,3 g/nap 1 mokkáskanál
30-40 kg 0,45 g/nap 1,5 mokkáskanál
40 kg felett 0,6 g/nap 2 mokkáskanál
Érdekesség:
A shiitake gomba por íze édes, melengető így kutyusodnak fog ízleni. Ha mégsem ízlene, akkor keverd össze egy kis májkrémmel vagy olvasz fel egy kicsi vajat ( a sós a legjobb) és keverd össze a porral majd ad kutyusod, cicusod ételéhez.