Az itt látható árak kizárólag a webáruházban leadott rendelésekre vonatkoznak!

 

Kérdés esetén forduljon hozzánk bizalommal!


Állatpatika, személyes átvétel +36203388305, H-P 10-18h, Szombat 8-13h

Kiszállítás +36303161580, H-P 9-17h között

 

SH-Levapet csepp 10 ml féreghajtó
SH-Levapet csepp 10 ml féreghajtó
3 735 Ft

SH-Levapet csepp 10 ml féreghajtó

SH-Levapet csepp levamisol-t tartalmaz, mely széles hatásspektrumú anthelmintikum, alkalmas különböző fejlődési formában lévő Nematoda fajok okozta fertőzések kezelésére.
Tengeri malac, kígyók, gyíkok gyomor-bél ill. tüdő féreg fertőzéseinek kezelésére. Halak Capillaria, valamint Camallania fertőzésének kezelésére.
Az SH-Levapet hatóanyagtartalmánál fogva, tört adagban alkalmazva immunstimulánsként működik.
Célállat:
Tengeri malac, teknősök, kígyók, gyíkok és akváriumi halak.
Összetétel:
Levamisol-HCl: 280 mg
Vivőanyag ad: 1.00 ml

Gyógyszerforma: oldat.
3 735 Ft
Egységár: 373 500 Ft/l
Részletek
dagolás és alkalmazás módja:
Szájon át.
A készítményből 1 csepp 10 mg hatóanyagot, 1 ml 280 mg hatóanyagot tartalmaz.
Tengeri malac: 10-25 mg/ttkg,
Teknősök: 2-10 mg/ttkg,
Kígyók: 50 mg/ttkg,
Gyíkok: 10-30 mg/ttkg.
Halaknál a készítményt (100 csepp /kb.3,5 ml/ azaz 1 g /33 l víz) először kevés kéz meleg vízbe öntjük, majd a megadott mennyiségű fürösztő vízben alaposan elkeverjük az oldatot. Az anyag savas karakterű, ezért lehetőleg savas irányba toljuk el a fürösztő víz pH-ját (kb 6,4-6,6), hogy a hatóanyag minél tovább aktív legyen.

Kezelési program:
Rutin állománykezelés (prevenció) – mint irányelv; valamennyi egy térben tartott állatot kezelni kell, ha bármelyiknél Capillaria (nematoda) fertőzöttséget észlelünk.
Valamennyi, egy akvárium térben tartott hal egyszerre kezelendő!
Erős fertőzöttség, legyengült állomány esetén próbaként először csak néhány állatot kezelünk, majd rövid expoziciós idő és megfigyelés után kezeljük az összes többi halat.
Lehet fél-egyharmad dózissal is kezdeni a kezelést legyengült halállomány esetén, majd rövid expozíciós idő, és megfigyelés után emeljük a dózist a 1 g/33 liter fürösztő víz szintre (100 csepp /kb. 3,5 ml/ SH-Levapet csepp/33 l víz).
Kezelési idő lejárta után a halak vizét frissre cseréljük.
Camallaniasis esetén a flakon tartalmát kevés, a halak etetésére szánt szúnyoglárvára (esetleg más eleségre) csöpögtetjük és alaposan átitatjuk vele. Ezzel a táplálékkal etetjük a halakat. A kezelés csak átmeneti javulást hoz, mert az állatok a parazita fejlődési alakjait folyamatosan felveszik táplálkozásuk közben és így újrafertőződnek.

Immunstimulánsként a terápiás dózis egyharmad-egynegyedével kell az állatokat kezelni három egymást követő alkalommal úgy, hogy a kezelés minden második napon történjen.

Túladagolás:
Ha az előírt adagot túllépjük, előfordulhat a motoros funkciók zavara, mint pl. izomgörcs, vagy fokozott nyálzás, azonban ezek átmeneti jellegűek. Antidotum az atropin szulfát.

Ellenjavallatok:
Máj- és veseelégtelenségben szenvedő állatot ne kezeljünk.
Különös elővigyázat szükséges súlyos stressz állapotban levő (időjárási frontok, szállítás), illetve rossz kondícióban lévő állatok kezelésekor.
Szerves foszforsav- észter származékokkal kezelt állatoknak a kezelés előtt vagy után 14 napon belül, ne adjuk a készítményt.

Mellékhatások:
Kezelés után néha a motoros funkciók zavara, izomgörcs tapasztalható. A fenti tünetek többnyire minden beavatkozás nélkül, önmaguktól is megszűnnek.

Tárolás:
Száraz helyen, szobahőmérsékleten (15-25 °C) tartandó.

Figyelmeztetések:
Mebendazol, Pirantel, Phenothiazin, Procain és szerves foszfor tartalmú szerekkel nem adható.
Gyermekek elől elzárva tartandó!

Eltarthatóság:
Gyártástól számított 2 év.

Kiszerelés:
5 ml oldat, polietilén cseppentőüvegben.
Adatok
Tömeg
10 g/db