Az itt látható árak kizárólag a webáruházban leadott rendelésekre vonatkoznak!

 

Kérdés esetén forduljon hozzánk bizalommal!


Állatpatika, személyes átvétel +36203388305, H-P 10-18h, Szombat 8-13h

Kiszállítás +36303161580, H-P 9-17h között

 

Fypryst Combo spot on kutyáknak M 10-20kg között (134mg) 1 ampulla
Fypryst Combo spot on kutyáknak M 10-20kg között (134mg) 1 ampulla
2 385 Ft

Fypryst Combo spot on kutyáknak M 10-20kg között (134mg) 1 ampulla

Fypryst Combo spot on kullancs -és bolhairtó csepp. Rácsepegtető oldat bolhafertőzés, valamint a hozzá társuló kullancsfertőzés és/vagy szőrtetvesség kezelésére kutyák számára. A szőrtetvek elleni védekezésben is segít.Bolhafertőzés önmagában, valamint ehhez társuló kullancsfertőzés és/vagy szőrtetvesség kezelésére.
Hatóanyagok: Fipronil, S-metoprén.
2 385 Ft
Egységár: 2 385 Ft/db
Részletek
Célállat fajok: Kutya
Bolhák (Ctenocephalides fajok) okozta fertőzések kezelésére. A kifejlett bolhák okozta új fertőzések elleni rovarölő hatás 8 hétig tart. A bolhák szaporodásának megelőzése a kifejlett bolhák által lerakott peték (ovicid hatás), valamint az ezekből kikelt lárvák és bábok fejlődésének gátlásával (larvicid hatás) az alkalmazást követő 8 héten át biztosított.
Kullancsok (Ixodes fajok, Dermacentor fajok, Rhipicephalus fajok) okozta fertőzések kezelésére. Kísérleti adatok alapján a készítmény legfeljebb 4 héten át fejt ki atkaölő hatást kullancsok ellen.
Szőrtetvek (Trichodectes canis) okozta fertőzések kezelésére.

Ellenjavallat: Adatok hiányában a 40 kg feletti kutyáknak szánt készítmény nem alkalmazható 8 hetesnél fiatalabb kutyakölykökön. Nem alkalmazható beteg (pl. szisztémás betegségekben szenvedő, lázas), vagy lábadozó állatokon. Nem alkalmazható nyulakon, mivel előfordulhatnak nemkívánatos reakciók, sőt akár elhullás is! Vizsgálatok hiányában a termék alkalmazása nem ajánlott a célállat fajok közé nem tartozó állatokon.

Mellékhatások: Túladagolása kerülendő. A rendkívül ritka, gyanított mellékhatások közül múló jellegű bőrreakciókat (hámlás, helyi szőrhullás, viszketés, bőrpír) jelentettek az alkalmazás helyén, továbbá testszerte jelentkező viszketésről és a szőrzet kihullásáról is beszámoltak. Túlzott mértékű nyálzást, reverzibilis idegrendszeri tüneteket (hiperesztézia, levertség, egyéb idegi tünetek) és hányást is megfigyeltek a készítmény alkalmazása után. Az alkalmazás helyének lenyalása esetén rövid ideig tartó, túlzott nyálzás figyelhető meg, leginkább a vivőanyag természete miatt.

Adagolás és alkalmazási mód: 4,02 ml-es pipetta lokális alkalmazása a bőrre – ez megfelel a minimálisan ajánlott fipronil és (S)-metoprén adagnak. Biztonságossági vizsgálatok hiányában két kezelés között legalább 4 hétnek kell eltelnie.

Az alkalmazás módja:

Vegye ki a pipettát a csomagolásából.
Tartsa függőlegesen a pipettát, csavaró mozdulattal húzza le a kupakot.
Fordítsa meg a kupakot és a másik végét illessze vissza a pipettára.
A kupakot rányomva és megcsavarva törje fel a védőzárat, majd vegye le a kupakot a pipettáról.
Az állat hátán, a nyak kezdeténél, a lapockák közötti területen hajtsa szét a szőrzetet, amíg láthatóvá válik a bőr.
Helyezze a pipetta hegyét a bőrre, majd a pipettát néhányszor összenyomva ürítse a tartalmát teljes egészében közvetlenül ugyanarra a helyre az állat bőrén.
Forgalmazási engedély tulajdonosa: KRKA, d.d., Novo mesto, Šmarješka cesta 6. 8501 Novo mesto, Szlovénia
Adatok
Tömeg
3 g/db